April 12, 2019

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας στα εγκαίνια του εμπορικού κέντρου The Mall of Cyprus

Είναι πραγματικά με ιδιαίτερη χαρά που αποδέχθηκα την πρόσκληση για να τελέσω τα εγκαίνια της νέας πτέρυγας του εμπορικού κέντρου The Mall of Cyprus.

Ενός εμπορικού κέντρου, το οποίο με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική όψη και τον λειτουργικό σχεδιασμό που έχει αποκτήσει κατόπιν της επέκτασης, της διαμόρφωσης και της μερικής αναβάθμισης  των εσωτερικών και εξωτερικών του χώρων, έχει πραγματικά αποκτήσει νέα μορφή και ταυτότητα.

Την ίδια στιγμή, η υψηλή ποιότητα υποδομών και υπηρεσιών που προσφέρει, συγκεντρώνοντας πληθώρα δυνατοτήτων αγοράς, εστίασης, διασκέδασης και ψυχαγωγίας, έχει καθιερώσει έναν διαφορετικό για τα μέχρι τώρα Κυπριακά δεδομένα συνδυασμό, ο οποίος αναμένεται να αποτελέσει τον απόλυτο προορισμό για τους επισκέπτες και τους καταναλωτές.

Η επέκταση του The Mall of Cyprus ως μία από τις μεγαλύτερες τη δεδομένη στιγμή πραγματοποιούμενες επενδύσεις στην πρωτεύουσα, και ειδικότερα στον Δήμο Στροβόλου, αναμφίβολα θα επιφέρει πολλαπλασιαστικά οφέλη στην οικονομία του τόπου.

Ήδη από το κατασκευαστικό στάδιο της επέκτασής του, αφενός απέφερε και αποφέρει φορολογικά έσοδα στην επαρχία Λευκωσίας και στο κράτος και αφετέρου δημιούργησε άμεσα ή έμμεσα εκατοντάδες θέσεις εργασίας.

Οφέλη, τα οποία αυξήθηκαν με τη λειτουργία του, τόσο με τις πρόσθετες θέσεις απασχόλησης που προέκυψαν όσο και με τη αναζωογόνηση της ευρύτερης περιοχής, δημιουργώντας με τον τρόπο αυτό αισιόδοξές προοπτικές για υφιστάμενες και νέες γειτνιάζουσες επιχειρήσεις.

Δεδομένων των θετικών αποτελεσμάτων που επέφερε για την οικονομία του τόπου, εκείνο το οποίο θα ήθελα να υπομνήσω είναι το γεγονός ότι το εν λόγω έργο προκύπτει ως αποτέλεσμα της επενδυτικήςδραστηριότητας της εταιρείας Αtterbury Cyprus.

Λαμβάνοντας υπόψη την πολύχρονη εμπειρία των επενδυτών στην ανάπτυξη και τη διαχείριση εμπορικών κέντρων σε διάφορες χώρες, είναι πραγματικά με ιδιαίτερη ικανοποίηση που αναφέρω, ως και οι ίδιοι έχουν δηλώσει, ότι η απόφαση της επιλογής της πατρίδας μας για την επέκταση των εργασιών τους εδράστηκε στις προοπτικές που δημιουργήσαμε ως Κυβέρνηση για την ανάπτυξη του τόπου.

Προοπτικές που στηρίχθηκαν στην ευρύτερη στοχευμένη πολιτική που υιοθετήσαμε, θέτοντας ως πρώτιστο μέλημα την ανακοπή της ύφεσης και την επανεκκίνηση της οικονομίας, με απώτερο σκοπό να διανοίξουμε νέες προοπτικές σταθερής και βιώσιμης ανάπτυξης για την πατρίδα μας.

Πιο συγκεκριμένα, επιδιώκοντας να καταστήσουμε τη χώρα μας τόπο προσέλκυσης ποιοτικών επενδύσεων προωθήσαμε μία σειρά φορολογικών, πολεοδομικών και σωρεία άλλων κινήτρων και μέτρων, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός ανταγωνιστικού και ελκυστικού πλαισίου αναπτύξεων για ντόπιους και ξένους επιχειρηματίες, πετυχαίνοντας έτσι την ανάκτηση της εμπιστοσύνης τους και, συνεπώς, την τόνωση της κατασκευαστικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Η έντονη οικοδομική δραστηριότητα που παρατηρείται, η σημαντική αύξηση της ζήτησης για οικιστικές και ξενοδοχειακές μονάδες και άλλες πραγματοποιούμενες μεγάλες ιδιωτικές αναπτύξεις πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ, καθώς και τα πολλαπλά θετικού αντίκτυπου οφέλη που δημιούργησαν, επιβεβαιώνουν και δικαιώνουν την πολιτική που ακολουθήσαμε.

Εκείνο, το οποίο θα ήθελα να τονίσω είναι ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με την ίδια αποφασιστικότητα και το ίδιο αίσθημα ευθύνης, προκειμένου να εδραιώσουμε τη βιώσιμη ανάπτυξη της οικονομίας και να δώσουμε ώθηση στις εξαιρετικές προοπτικές που δημιουργήθηκαν αναφορικά με τους κύριους παραγωγικούς τομείς, προς όφελος των επιχειρήσεων και του συνόλου των πολιτών.

Για ακόμη μία φορά επιτρέψτε μου να συγχαρώ την εταιρεία Αtterbury Cyprus για το νέο αυτό επιχειρηματικό τους βήμα. Ανάλογες πρωτοβουλίες επένδυσης ιδιωτικών κεφαλαίων, όπως αυτές των φίλων Louis vander Watt, Henk Diest και Τάκη Χριστοδούλου στη βάση της αξιοποίησης των κινήτρων που προωθούμε και της εμπιστοσύνης στις προοπτικές που δημιουργήσαμε για τη χώρα, αναβαθμίζουν σημαντικά την οικονομία του τόπου και για αυτό τους ευχαριστούμε.

Εξάλλου η εδώ παρουσία μου δεν αποτελεί παρά την απόδειξη ότι εκτιμούμε και σεβόμαστε εκείνους που στις δύσκολες ώρες μας εμπιστεύτηκαν, εκείνους που αξιοποιώντας κίνητρα, αλλά και πολιτικές επιλέγουν να επενδύουν στην πατρίδα μας, να δημιουργούν θέσεις εργασίας και να συμβάλλουν έτσι στην αειφόρο ανάπτυξη.

 

Εύχομαι κάθε επιτυχία στη λειτουργία του Εμπορικού Κέντρου, την οποία θεωρώ δεδομένη.